Hur får jag mina bilder från min iPhone till min Windows/Mac dator

Många idag tar mycket bilder med sina iPhones och har säkerligen aktiverat iCloud fast man inte riktigt vet vad det är. Dessutom vet man inte heller att iCloud endast sparar de sista 1000 bilderna på din iPhone. Vad tar resten vägen och hur kan man spara bilderna i sin Mac eller Windows dator?

Har man aktiverat iCloud (aktiveras genom att klicka på inställningar –>; i mitten sedan står det iCloud –>; där trycker man på bildström och aktiverar ”min bildström”) på sin iPhone vilket jag tycker man skall göra, så sparas dina bilder uppe i molnet som i Apples värld kallas iCloud. Om du sedan klickar på ikonen ”bilder” i din iPhone eller iPad kommer det upp i din iPhone tre alternativ: Album, Bildström & Platser & i iPad; Bilder, Bildström, Album, Händelser, Platser. Det är just bildström som vi skall fokusera på idag.

20130108-203537.jpg

Dina Apple iOS enheter behåller en rullande samling av dina 1 000 senaste bilder i albumet Min Bildström. Därifrån kan du bläddra bland dina senaste bilder.

Eftersom din Mac och Windows-dator har mer lagringsutrymme än dina Apple iOS-enheter kan du välja att automatiskt hämta alla dina Mina Bildström-bilder. Det är jätte viktigt att ni gör detta annars försvinner Era bilder. LÄS NOGA NEDAN!

Om du har en MAC – I iPhotos eller Apertures inställningar på Mac ska du se till att välja Bildström >; Min Bildström >; Automatisk import. Samtliga dina bildströmsbilder importeras till dina mappar Händelser, Projekt, Bilder, Ansikten och Platser i iPhoto eller Aperture.
bildström inställningar
Notera att du först måste ha uppdaterat din dator till senaste versionen av Lion som stödjer bildström

Om du har en Windows dator – Först och främst måste du installera kontrollpanel för Windows, den hämtar du här. Tryck på ”hämta” knappen och installera exe filen, det kan ta några minuter. När det är klart kommer en inloggningsruta för iCloud, där skall du logga in med samma uppgifter som på iTunes/Appstore. Därefter kommer du till en kontrollpanel där du får ställa in vad du vill skall synkas med iCloud, här klickar du i ”Bildström” och sedan ”Använd”, därefter hämtar datorn objekt från iCloud som kan ta en stund. Tryck sedan stäng!

Inloggningsruta för iCloud

20130108-202935.jpg

Kontrollpanel för iCloud

20130108-202822.jpg

Sedan kan du se dina bilder importeras till C:\Users\\Pictures\Photo Stream\My Photo Stream. Beroende på vilken Windows version kan du även se en direktlänk/knapp i utforskaren enligt bilden nedan.

20130108-203050.jpg

Gör du som jag skrivit ovan kommer du med säkerhet få lagrat alla dina bilder som du tar med din iPhone, iPod eller iPad. Även när du importerar bilder som jag skrev om igår kommer dessa gå in i iCloud/Bildström och lagras på din dator.

Det här inlägget postades i Foto, Funktioner, iPad, iPhone, Mac och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

50 kommentarer till Hur får jag mina bilder från min iPhone till min Windows/Mac dator

 1. Ingemar O skriver:

  Mycket bra inlägg det tackar vi för:)

 2. Ping: Majoriteten svenskar riskerar förlora sina foton | Prylintresseradvardag

 3. Anita Holmberg skriver:

  Hej
  Mycket bra o tydlig info och det funkade jättebra tills jag skulle logga in med mitt Apple-ID Då säger en dialogruta att AppleIDt är korrekt men det är inte ett ICloudID?? Vad kan jag ha gjort för fel Jag har precis öppnat ett nytt AppleID eftersom jag bytt e-post Kan det vara ett problem?

  Anita

 4. Annimia skriver:

  Jättebra instruktion som jag följt till punkt och pricka men när jag tittar på min bildström i datorn så visas inte alla bilder som jag ser i min bildström i telefonen. Det fattas ca 150 st och totalt har jag bara 523 så det är inte problemet att det är över 1000 bilder. Nån som vet var de andra är. Det är de 150 första som saknas.

 5. Emelie skriver:

  Hej!

  Av någon anledning kan jag inte markera Bildström i min kontrollpanel. Den är bara grå och nertonad, går inte att bocka i fyrkanten. Vet du vad detta kan bero på?
  Har inga problem att logga in och jag har ett iCloud-konto!

  MVH / Emelie

  • Du går in på inställningar ”bilder och kamera” sär slår du sedan på Billström. Testa det.

   • Emelie skriver:

    Den är på där. Bildströmmen fungerar perfekt mellan min iPhone och min iPad men nu har det kommit upp i 1000 bilder så behöver börja spara ner på datorn innan de försvinner helt. Har testat installera om iCloud-panelen och allt men inget fungerar, fortfarande gråmarkerat och oklickbart.:/

 6. Emelie skriver:

  Hej, mina bilder kommer inte in i mappen på datorn, även fast jag gjort precis som du skrivit, vad beror det på?

 7. Lina skriver:

  Hallå,

  jag har 1000 bilder i min bildström och 1462 i kamerarullen.
  Hur får jag över bilderna i kamerarullen till datorn?
  Har windows åtta om det skulle spela någon roll.

 8. Ping: Prylintresseradvardag säger Glad Sommar! | Prylintresseradvardag

 9. Kjell Romefors skriver:

  Har samma problem som Emelie. Kan alltså inte bocka i Bildström, som är grå/nedtonad, vad göra?

 10. Malin skriver:

  Jag har 1000 bilder i min bildström och vill ha över dem till min PC. Det började bra, men nu har den stannat efter att ha fått hem 245 bilder. Varför?

 11. Anna skriver:

  Kan någon hjälpa mig…
  Min sambo tog en massa bilder på mig och min dotter. Han har dem i sin ‘Bildström’…
  Han dog för ett tag sedan och jag har inte hans lösenord för att komma åt bilderna. Finns det något sätt för mig att få hjälp att få bilderna (ca 300 st) tbx till telefonen tfn eller till min dator/tfn?
  Vem kontaktar man, eller hur gör jag?
  Är inte så duktig på hans IPhone/surfplatta, men vill verkligen ha bilderna han tog.

 12. Nadia skriver:

  Hej
  Har lite funderingar hur man flyttar bilderna till datorn. Måste jag gå via icloud. Kan jag inte flytta direkt från telefon till dator. Hur gör jag för att få med alla bilder, har 2000 och aldrig flyttat över dem.

  Kommer heller inte åt att ta upp dem på datorn när jag har telefon i kopplad saknar jag något program?

 13. Katarina skriver:

  Hej! Tack för bra beskrivning! Om man laddat in och jobbat med bilderna i iPhoto på en iPad och sedan vill importera just de bilderna (fixade) till sin Mac – hur gör man då?

 14. Katarina skriver:

  Mmm, smart – tack för snabbt svar!

 15. Peter skriver:

  Hej!
  Tack för bra beskrivning. Har dock några problem jag inte lyckats hitta lösningen på.
  Jag har aktiverat bildström i telefonen och lyckades igår föra över 120 bilder till min dator.
  Sen tog det stopp. På iCloud-panelen i datorn står det 0,32 GB av 5 GB tillgängligt. Har det med saken att göra? Jag har 446 bilder kvar i ”Bildström” och 2292 totalt i telefonen.
  Hur gör jag?
  Har också provat att föra över bilderna mha USB-kabeln. Tidigare fungerade det genom att leta upp telefonen via ”Dator” och ”Bärbara enheter”. Där ser jag att minnet nästan är fullt, men när jag klickar på DCIM-mappen står det ”0 objekt”.
  Nu när jag pluggade i USB-kabeln kom det upp en ruta om att importera bilderna till Dropbox.
  När jag accepterade det kom det en ny ruta ”Device is locked”
  Varför, och hur låser jag upp??

  Hälsningar Peter

 16. Ulrika skriver:

  Hej!

  Följde instruktionerna och lyckades äntligen få över det mesta av mina bilder från Iphonen till PC:n, tack för det! För mig kommer dock inte filmerna med… De finns i albumet i mobilen, men inte i bildströmmen. Hur gör man för att föra över dem till PC:n…?
  Sen är det några bilder som inte kom med, av de 1000 i bildströmmen, lite märkligt tycker jag.
  För mig går det heller inte att öppna DCIM-mappen i utforskaren – den är ”tom”.

  //Ulrika

 17. Valter Isander skriver:

  Jag har också problem med Min Bildström på PC (Win 8.1). Den är tom, fylls inte på.
  Mina Delade bildströmmar fylls dock på ganska snabbt, dvs om jag kopierar några bilder från rullen i iPhone till en delad ström i iPhonen, så dyker de strax upp i datorn i den delade bildströmmens mapp. Dvs nätet är ok. Men Min Bildström förblir tom, när jag tar nya bilder (som snabbt hamnar i Min Bildström i telefonen/iPad).
  Vad är det för fel? Samma fel på två PC (win 8.1) hemma, på samma nätverk.

  • Hej
   Jag har inte råkat ut för detta och har ingen dator att testa. Men har du försökt ominstallera bildstöm på din PC? Känns ju väldigt konstigt att vissa strömmar funkar men inte andra.

   • valterp skriver:

    Ja, jag installerar just om iCloud på en PC. Den fyller nu på mappar. Det tar ju lång tid med alla bilder, säkert 10 G.

    Det intressanta blir alltså om Min Bildström funkar. De delade har funkat bättre.

   • Gött låt mig veta om det funkade.

   • valterp skriver:

    Har installerat om iCloud på PC.
    Jag har ca 20 delade strömmar och Min Bildström.
    Under ca 24 timmar har fyllts på ca 4000 bilder. Linan ADSL 8 Mbit/s, verklig fart lägre.
    Min Bildström har ännu bara 10 bilder, men något rullar på, det syns på Antal filer totalt.
    Ett tag tar det stopp vid 400 st i en mapp. Etc.
    Verkar som Apple tar det lugnt…
    De flesta filer är flera år gamla.

    Vi får se hur det går… Jag jämför antalen med dem jag ser i iphone, iPad och en annan dator (i vilken Min Bildström är en Tomström..)

    Håhå jaja. Mycket trassel har det varit med strömmarna, och svårt att förstå Apples info om detta. Man får ju ofta info att bildström är en ”backup”, vilket inte gäller över 1000 bilder.

    Därför lägger jag bilder som backup i en Delad bildström, den betalar jag ju för, jag har 15 Gb.

 18. valterp skriver:

  Jag har också problem med Min Bildström på PC (Win 8.1). Den är tom, fylls inte på.
  Mina Delade bildströmmar fylls dock på ganska snabbt, dvs om jag kopierar några bilder från rullen i iPhone till en delad ström i iPhonen, så dyker de strax upp i datorn i den delade bildströmmens mapp. Dvs nätet är ok. Men Min Bildström förblir tom, när jag tar nya bilder (som snabbt hamnar i Min Bildström i telefonen/iPad).
  Vad är det för fel? Samma fel på två PC (win 8.1) hemma, på samma nätverk.

 19. Oscar skriver:

  Så, om jag förstått det rätt så kan jag bara spara mina bilder på min PC som automatiskt flyttats till ”Min bildström” om jag först laddar ner o installerar ”Kontrollpanel för Windows”. Denna fungerar bara med Windows 7 eller 8… vilket jag inte har för att jag inte vill betala för de senaste programmen hela tiden. Eftersom mina bilder i ”Min bildström” raderas efter 30 dagar så har jag nu förlorat ett antal bilder från min semester i sommar.

  Seriöst, hur fan kan Apple göra så?
  Jag har köpt en Iphone, åkt på semester och jobb o tagit massa bilder, kommit hem och inser att de raderats automatiskt. Borde det inte visas en tydlig varningstext när man aktiverar Icloud att Apple raderar mina bilder om jag inte aktivt förhindrar det?

  Fråga:
  Hur kan jag spara mina bilder från ”Min bildström” på min PC idag utan att köpa Windows 7 eller Windows 8?

  • Hej

   Jag har ingen lösning på detta, mitt tips är att du använder dig av Dropbox Camera upload som en backup funktion.

   Lycka till

  • valterp skriver:

   Oscar
   Om du vill spara bilder från iPhone till PC:
   – Installera iTunes. Finns även för gamla Win XP.
   – koppla iPhone-PC med kabeln (USB)
   – kolla efter enhet iPhone med Utforskaren i PC.
   – markera bilder i iphones mapp DCIM (kamera), kopiera till PC på ”PC-sättet”

 20. valterp skriver:

  Jag upprepar.
  Installera eller uppdatera iTunes på datorn.
  Därefter dyker iPhone/iPad upp som en enhet i Utforskaren på PC. Även gamla XP.
  Kopiera bilder från iPhone som vanliga filer, även flytta/radera.

  Andra filer än kameran kommer man inte åt på det sättet. Men med iTunes kan man kopiera vissa appars interna användarfiler, t ex dokument och ljud.

  Knepigare filer, t ex stora ljudfiler, kan nås med gratisprogrammet iFunBox. Även via wifi.

 21. Tompa skriver:

  Hej!
  Jag tror jag gjort en tavla då jag skulle synka bilder från mitt album i iPhone 6 till min Macbook via Itunes, tyvärr kom bara de bilderna med in i datorn som jag har tagit med telefonen, hade några bilder som jag synkat från datorn(innan jag fick ominstallera den) som jag ville skulle med in igen, nu till min förskräckelse så är de bilderna helt borta!!!! Tyvärr hade jag inte iCloud på osv då så det finns inte sparat i molnet. vart kan bilderna tagit vägen? De ligger ej kvar i telefonens flashminne vad jag kunde se via ett recoveryprogram, och i datorn borde de ju inte finnas någonstans heller, eller? Är de borta föralltid?

 22. Hans Jonsson skriver:

  Anslöt min iPhone5 till min gamla MacBook med SnowLeopard och valde radera bilderpå iPhone efter kopiering till dator. Bilderna kom över men inte videoklippen och videoklippen var spårlöst försvunna från iPhone.

  • Hej Hans min erfarenhet är att videos alltid är ett problem. Dessa flyttas inte med på samma sätt som bilder. Har ingen lösning där förutom att man flyttar dessa till tex dropbox eller ditt iCloud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s